EL BANC DE TEMPS DE VILAFRANCA AVUI FA 2 ANYS!

aniversari 2

Avui 8 de març del 2017, és el Dia Internacional de les Dones i a més, el Banc de Temps de Vilafranca celebra el seu 2n aniversari. Sembla que sigui ahir, quan l’any 2015 des la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès vam engegar-lo, en el marc del Programa Treball als Barris. Un programa que està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu i el propi Ajuntament.

El Banc de Temps va sorgir de la voluntat de reformular la xarxa d’ajuda mútua impulsada amb el Pla de voluntariat i els grup d’ajuda mútua dinamitzats entre el 2012 i el 2014, mitjançant una xarxa d’intercanvi d’habilitats, coneixements o tasques  puntuals. Es fomenta entre d’altres, la continuïtat d’intercanvis de favors i d’aprenentatges que afavoreixin l’ocupabilitat dels participants del banc de temps.

No hem inventat res. De fet hi ha nombrosos Banc de Temps arreu de món que fa anys que funcionen. Es tracta de promoure els intercanvis que s’han fet tota la vida, ajudant i intercanviant favors amb les persones que ens envolten, en aquest cas, cercant que tothom pugui oferir/donar un servei i també en rebi/pugui beneficiar-se.

Estem treballant per fer una celebració el proper mes d’abril… seguirem informant…

MOLTES FELICITATS A TOTS I TOTES BDT’S VILAFRANCA!!

Anuncis