El Banc de Temps Vilafranca a Minuts

El dijous passat es va presentar el projecte MINUTS, una plataforma web/mòbil  que hi col·laborem com a Banc del Temps de VilafrancaEl projecte “Minuts” pretén anar més enllà del concepte de Banc de Temps tradicional implicant no només a veïns i veïnes, sinó també a l’administració local i a altres actors socials del municipi. El temps és una unitat de mesura igualitària per a tothom i una bona moneda de canvi per agrair l’ajuda mútua i la col·laboració comunitària per fer de les nostres viles i ciutats un lloc millor on viure.

Al nord d’Europa, vàries organitzacions han descobert una nova manera d’utilitzar el temps i han millorat el concepte de banc de temps. El sector públic i el tercer sector s’han adonat que utilitzar el temps com a moneda de canvi pot complementar els seus programes i projectes, millorant ienfortint les xarxes socials existents. En algunes ciutats i pobles hi estan participant activament centres cívics, punts joves, ajuntaments i equipaments culturals per fomentar una ciutadania activa.

Partint de l’experiència aconseguida amb els usuaris que ja participen al projecte del banc del temps, aquesta iniciativa pretén donar un nou impuls de captació de col·laboradors a través d’aquesta plataforma/APP, promovent amb el suport de dues entitats de la Vila, les següents activitats:

-12 novembre. Mitja Marató de l’Espirall. L’AVV de veïns de l’Espirall necessita uns 50 col·laboradors per la cursa.

-26 novembre. Repoblació forestal. El col·lectiu ecologista Bosc Verd fa una crida a la participació ciutadana per reforestar la muntanya de Sant Jaume.

A més a més, de les entitats les persones que formen part del Banc de Temps podran oferir els seus serveis a la nova plataforma, paral·lelament a participar en el Banc. Per tant, és una iniciativa que permet unir esforços i  millorar ambdós projectes Banc de Temps – Minuts.

Per tal d’incentivar la participació, l’Ajuntament a través dels serveis de Cultura i Turisme, Vinseum i Tastavins, oferiran una sèrie d’entrades turístiques i culturals, a bescanviar amb el temps guanyat: entrades a les visites turístiques municipals, entrades a espectacles a Cal Bolet i Auditori, tastos al Vinseum organitzat per Tastavins i entrades generals al Vinseum.

Per facilitar l’accés a la plataforma, podeu adjuntar l’enllaç de descàrrega de l’APP: https://play.google.com/store/apps/details?id=cat.minuts

L’aplicació, durant la prova pilot, només estarà disponible per Android. Des d’Apple podeu crear un accés directe de la plataforma Minuts.cat a la pantalla d’inici de l’iOS. Dirigiu-vos a l’adreça web minuts.cat/vilafranca des del navegador Safari, feu click al botó de compartir i cliqueu a “Afegir a la pantalla d’inici”. Disposareu de totes les funcionalitats de l’app al vostre iPhone.”

Més informació: https://minuts.cat/

 

 

Anuncis