BALANÇ 1: ENGEGAR UNA XARXA D’INTERCANVI I COOPERACIÓ ENTRE ELS PARTICIPANTS

Seguim amb les valoracions del Bdt Vilafranca… en aquesta ocasió valorarem amb xifres.

Un total de 237 participants han format part del servei del Banc de temps de Vilafranca.

A dia d’avui 110 participants segueixen en actiu. Unes 80 persones es poden considerar el grup motor i en relació constant.

Les xarxes socials de què disposa el banc per a difondre les activitats i crear xarxa relacional estan molt actives diàriament https://www.facebook.com/bdtvilafranca. Unes 439 persones els agrada la pàgina de facebook i 491 en són seguidores. Es creen nous continguts setmanals per afavorir la participació del grup i alhora permetre la interacció amb altres bancs del territori o internacional.

Tenir presència a les xarxes és existir i una porta oberta al món. Per això també s’ha revisat el format i contingut del propi espai web Banc de temps de Vilafranca del Penedès – WordPress.comhttps://bdtvilafranca.wordpress.com per donar a conèixer al detall la iniciativa al llarg dels anys.

Des del març del 2021 arran del confinament s’ha millorat el sistema de comunicació entre usuaris gràcies al format online. D’una banda s’ha pogut continuar amb les activitats grupals mitjançant les plataformes Jitsi Meet / Skype / Videoconferències per whatsapp. I per altra banda, a través del sistema de missatgeria per whatsapp s’han creat grups per afinitats i interessos concrets, com: caminades, artistes, conversa en francès i anglès. Actualment tot i l’arribada del canvi de gestió del Bdt Vilafranca hi ha la intenció de seguir funcionant, perquè el seu nexe d’unió amb els i les dinamitzadores dels grups segueix viu i amb motivació de continuar-ho.