BALANÇ 2: EMPODERAMENT DELS PARTICIPANTS PROMOVENT EL RECONEIXEMENT DE LES SEVES CAPACITATS

Al llarg dels 6 anys de funcionament del Banc de temps de Vilafranca del Penedès s’ha apostat per brindar diversitat d’oportunitats als i les participants que els permetessin empoderar-se, cadascun en la seva disciplina o interès personal.

S’han organitzat 107 activitats en grup dinamitzades pels propis participants (taller grupal i intercanvi en grup) sobre diferents temàtiques. Des del 2015 al inici del 2020 han estat sempre presencials i a partir de la pandèmia fins a l’actualitat en format virtual.

Pel que fa al grup de caminaires ha convocat 15 sortides per conèixer els camins del vi i racons del Penedès amb encant.

El grup d’artistes també ha estat protagonista de moltes accions. D’una banda, s’han organitzat 8 trobades d’artistes per a compartir habilitats artístiques, 15 exposicions a la Biblioteca Torras i Bages i també s’ha participat al Mercat d’artesans de Vilafranca, en 3 ocasions.

Al llarg dels anys s’han convocat 25 trobades generals de participants que han estat claus per tal de crear clima de confiança i així néixer nous intercanvis individuals entre persones.

En definitiva, s’ha vetllat per potenciar les relacions socials i alhora poder posar en pràctica les habilitats, destreses, coneixements de cadascun dels i les participants.