BALANÇ 4: FOMENT DE LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA POTENCIANT EL SENTIMENT DE PERTINENÇA I IDENTITAT DEL VEÏNAT

Formar part del Banc de temps de Vilafranca del Penedès condueix a tenir sentiment de pertinença al grup. Ser un “BDT” és un plus! TOTHOM que compleixi els requisits per a formar-hi part, té cabuda a participar en la iniciativa.

El grup el formen persones d’edats, interessos i procedències diferents, units per la mateixa missió: l’ajuda social. Per a molts participants també ha estat una porta important per poder formar part del medi social vilafranquí, així com també donar a conèixer els seus serveis professionals al territori. D’aquesta manera neix el sentiment de formar part al municipi i és més facilitador.

Podríem dir que el Banc de temps de Vilafranca del Penedès és un espai on tothom hi té accés. És com un “calaix de sastre” d’inquietuds / interessos amb única condició: disposar de MOTIVACIÓ PER AJUDAR I SER AJUDAT (no es fàcil reconèixer que et fa falta ajuda i demanar-la… és talment un art). Aquest tarannà connecta a tenir una naturalesa de comportament

En definitiva, per a gran part de les persones pertànyer al Banc de temps de Vilafranca del Penedès és un bon pont per formar part del teixit social del propi municipi i el Penedès.