ELS BANCS DE TEMPS

“El Banc del Temps com a reminiscència i modernitat a parts iguals. Les persones, sigui quin sigui el repte social, econòmic i tecnològic que es produeixi a l’època històrica que ens ha tocat viure, som socials i, a més, ens caracteritzem per apreciar – encara que de vegades eludim aquesta capacitat amb innumerables distraccions de tot tipus – l’altruisme, l’intercanvi de talent i el caliu. 

Aquesta entitat de gestió del temps – i de molts altres valors – que cobreix aquesta necessitat a Vilafranca és d’agrair perquè si no existís tal com és, s’hauria d’idear per preservar pilars inherents a la vida quotidiana. I, de fet, no pot ser pas d’una altra manera si és que els humans, en essència, volem continuar sent humans, a nivell individual i també, és clar, en comunitat. 

I és que la vida és cíclica a tots nivells i molt més si entenem que, per experiències que visquem i coses que tinguem, cal cobrir els instints més bàsics. Què quins són? Allò que resta després de treure’n tot l’artifici…allò que en bona part et pot proporcionar un banc del temps.”

Montse Bueno