Grup d’artistes

El grup d’artistes del Banc de temps de Vilafranca es va crear l’any 2018 arran de la mostra de creacions del taller de costura organitzat des del banc i que fou ubicada a l’Espai Fet x Mi a la Biblioteca Torras i Bages.

EXPOSICIÓ DE BOSSES DE MÀR-Ciclem R-Utilitzem R-Novem roba (06/2018)

Mostra de bosses de mà confeccionades en el taller de creació tèxtil, organitzat el mes d’abril des del Banc de Temps Vilafranca i dinamitzat per Beatrice Moucheron (participant del banc). Va tenir lloc la segona quinzena de juny 2018.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

EXPOSICIÓ D’ANIT (05/2018)

ANIT és el nom artístic de Tina Fernández. La mostra consistia en peces originals i úniques creades amb material de rebuig (ampolles de plàstic, pots de plàstic, paper de diari, cablejat telefònic…). Amb aquesta activitat es va pretendre donar a conèixer un dels serveis que ofereix en el banc, com és l’artístic. Va tenir molta acceptació pels visitants. Va tenir lloc durant la primera quinzena maig.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

EXPOSICIÓ D’ARIVOR (05/2018)

ARIVOR és el nom artístic de Montse Rovira. La seva mostra consistia en figures de treballs amb paper de diari simulant la tècnica de la cistelleria en vímet. La idea era mostrar el seu servei artístic i animar a demanar intercanvis per aprendre a crear. Va tenir lloc durant la segona quinzena de maig.

WhatsApp Image 2018-05-25 at 19.50.13

EXPOSICIÓ OLGA MEDINA (09/2018)

El mes de setembre Olga Medina va exposar una mostra de les seves creacions de pinyes de tovallons de paper. És una de les seves especialitats artístiques que sempre són presents en les trobades i celebracions del BDT Vilafranca.

Olga

EXPOSICIÓ MERCÈ MONTANÉ (10/2018)

A l’octubre va tenir l’oportunitat d’exposar a la paret de l’escala de l’entrada a la Biblioteca, una altra de les artistes del nostre banc: Mercè Montané. Amb la seva pintura a l’oli i tinta va donar colors i vida als visitants.

rbt

btr

1A PARADA AL MERCAT D’ARTESANS, BROCANTERS I PINTURA DE VILAFRANCA (12/11/2018)

Es va participar en el Mercat d’artesania, brocanters i  pintura del segon diumenge del mes de novembre organitzat des del Servei de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. 7 membres del BDT Vilafranca que ofereixen serveis artístics en el banc s’uniren amb l’objectiu de mostrar i posar a la venta les seves creacions aprofitant el mercat d’artesania. Va ser una prova pilot i es valorarà la possibilitat de repetir-ho.

Aquest grup de persones es van endinsar en el món de l’art de manera autodidàctica i han assolit un bon nivell creatiu. A petició dels mateixos artistes s’ha vist la necessitat de fer-ho més visible i donar l’oportunitat de donar-se a conèixer a la vila. La participació en el mercat d’artesans és la segona manera de mostrar les seves obres ja que es van realitzar petites mostres a la Biblioteca Torras i Bages que continuaran en els propers mesos.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

EXPOSICIÓ LOYDA SEQUEDO (02/2019)

El mes de març Loyda Sequedo va poder exposar a l’espai de l’escala la seva obra pictòrica. L’artista es considera lliure i independent, i enfoca la seva passió innovadora al món de l’art i la psicologia. L’art per ella representa un mitjà d’expressió i alliberament que li ha permès plasmar, amb un estil molt personal, una sèrie de missatges que faran reflexionar a l’espectador. Juga amb la pintura acrílica emprant tècniques originals.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

2A PARADA AL MERCAT D’ARTESANIA (14/04/2019)

Des del Banc de Temps de Vilafranca es va participar per segona vegada en el Mercat d’artesania, brocanters i pintura, organitzat des del Servei de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. En aquesta edició va ser el diumenge 14 d’abril. Sis membres del BDT Vilafranca que ofereixen serveis artístics en el banc s’uniren amb l’objectiu de mostrar i posar a la venta les seves creacions aprofitant el mercat d’artesania.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

EXPOSICIÓ ROSADA ROVIRA (05/2019)

El mes de maig es va poder visitar una mostra de pintures d’icones religioses ortodoxes creades per la participant del Banc de Temps de Vilafranca, Rosada Rovira i Ruiz, a l’Espai Fet x Mi. Rosada Rovira es defineix com una apassionada de l’art i la creativitat. Gràcies al seu professor Nicu Sfitu, un immigrant romanès que va aprendre l’ofici de petit anant a veure els pintors de l’església del seu poble, ha après a representar sobre fusta d’escenes religioses el cristianisme ortodox. Va ser una proposta artística diferent i plena de significat. Una bellesa pels ulls de qui les contemplen.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

ACTUACIÓ DE LES DIVES DEL BDT VILAFRANCA A LA TROBADA D’ESTIU (08/2019)

Durant la trobada de participants del Banc de temps de Vilafranca celebrada el mes de juliol de l’any 2019, vam tenir una actuació sorpresa de les tres GRANS artistas multidisciplinars del nostre banc: l’Anit, la Mercè Montané i l’Olga Medina. Van regalar-nos la seva actuació teatral plena d’humor, picardia i amb molt de carinyo que va omplir de rialles el públic assistent.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

1A TROBADA DEL GRUP D’ARTISTES DEL BDT VILAFRANCA (02/2020)

La primera trobada d’artistes del BDT Vilafranca va consistir en un taller per aprendre a reutilitzar ampolles de vidre amb art. L’activitat va anar a càrrec de Tina Fernández, artista multisciplinar del nostre banc.

Les ampolles de vidre són objectes que fem servir a diari en la nostra vida quotidiana. La majoria de vegades, un cop buides, totes acaben al  contenidor verd. Però poden servir per altres coses com, per exemple, la decoració.

A la primera sessió del GRUP D’ARTISTES DEL BDT VILAFRANCA, gràcies a la TINA es va poder aprendre una idea per elaborar un disseny per les seves ampolles.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

2A TROBADA DEL GRUP D’ARTISTES DEL BDT VILAFRANCA (03/2020)

WhatsApp Image 2020-03-05 at 22.12.31 (1)

CREACIONS DE SANT JORDI 2020 DES DEL CONFINAMENT (23 ABRIL 2020)

1A TROBADA DEL GRUP D’ARTISTES VIRTUAL DEL BDT VILAFRANCA (07/05/2020)

La trobada va servir per reprendre nous projectes artístics en el Banc de temps de Vilafranca i animar a participar al taller de la Loyda Sequeda del proper dimarts 12 de maig. Una oportunitat per compartir les vivències durant el confinament i el despertar de la creativitat.

trobada artistes BDT Vilafranca online

2A TROBADA D’ARTISTES VIRTUAL DEL GRUP D’ARTISTES (04/06/2020)

Una mini trobada de participants  carregada de bones vibracions i motivació per seguir creant. Es van mostrar les peces creades en temps de confinament i es va animar a participar al “taller de mini brodat” de la Gemma Lara el proper dimarts 9 de juny.

ACTIVITATS VIRTUALS MES  DE FEBRER 2021

Noves activitats del Grup d’artistes del Banc de temps de Vilafranca organitzades des dels propis participants i adreçada a la resta del grup. Cal inscripció prèvia.

TROBADA D’ARTISTES A LA FASSINA “TALLER DE SANT JORDI”

El dijous 15 d’abril de les 17 a les 19 hores ha tingut lloc la trobada mensual del Grup d’artistes del Bdt Vilafranca al pati de La Fassina (seu del servei d’ocupació del propi Ajuntament). Hi han participat 6 persones interessades en aprendre a crear dues roses en paper i en feltre. La dinamització de l’activitat ha anat a càrrec de Tina Fernández, participant del nostre banc.

TROBADA ARTÍSTICA DEL BDT VILAFRANCA DEL MES DE MAIG

La proposta artística del mes de maig ha anat a càrrec de Carmen Escolano, participant del Banc de temps, que ha volgut compartir els seus coneixements i habilitats amb la tècnica de pintura sobre roba. El primer dijous del mes al pati del servei d’ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca, s’han reunit en petit grup i han après conjuntament a decorar samarretes al gust de cada participant.

CELEBREM EL “DIA INTERNACIONAL DE TEIXIR AL CARRER” AL BDT VILAFRANCA AMB UN TALLER DE GANXET

Ahir a la tarda des del Banc de temps de Vilafranca es va organitzar l’activitat de fer ganxet al aire lliure, concretament al pati de La Fassina, gràcies al taller de Gemma Lara. Un petit, però gran grup de teixidores van aprendre a donar vida creacions amb ganxet d’estil refrescant ideals per l’estiu. Es va ensenyar la peça de sota got en forma de tall de llimona i de tall de síndria. Juntes van gaudir una bona estona compartint coneixements i tècniques. GRÀCIES ARTISTES per participar-hi tot i la calda que queia en aquella hora 😉

Per a més informació de les activitats mundials organitzades per a celebrar el World Wide Knit in Public Day podeu consultar el següent enllaç http://www.wwkipday.com/about/

DES DEL GRUP D’ARTISTES DEL BDT VILAFRANCA ENS ARRIBA AQUEST POEMA I MELODIA INSPIRADORA…. BON DIA!!

https://www.youtube.com/watch?v=oHRNrgDIJfo

“MAI ÉS TARD PER GAUDIR DE L’ART”CARMEN ESCOLANO DEL BDT VILAFRANCA EXPOSA A LA BIBLIOTECA TORRAS I BAGES

La participant i artista del Banc de temps de Vilafranca, Carmen Escolano, exposa les seves creacions a l’Espai Fet x Mi de la Biblioteca Torras i Bages, durant el juliol i agost.

Des de fa uns anys Carmen s’ha format en diversitat de tècniques artístiques i en aquesta ocasió ens mostra la seva habilitat i destresa amb la pintura.

El seu art també l’ha pogut transmetre com a voluntària en diverses associacions de la vila, on ha pogut compartir els seus aprenentatges.

Moltes gràcies, Carmen, per formar part del Grup d’artistes del Bdt Vilafranca i per mantenir-te tant creativa, motivada i valenta d’aprendre noves tècniques. Endavant amb la creativitat!

ACTIVEM LES ACTIVITATS ARTÍSTIQUES ENTRE BDT VILAFRANCA I BIBLIOTECA TORRAS I BAGES

La Biblioteca Torras i Bages organitza una proposta d’activitats d’agraïment al Grup d’artistes del Banc de temps de Vilafranca del Penedès que han estat col·laborant aportant el seu ART al llarg dels 6 anys d’existència del Bdt Vilafranca, en els espais expositius de l’equipament. Se’ls brindarà una doble oportunitat: decorar i tenir un espai de trobada a la Biblioteca per a les i els participants del propi banc de temps que ho desitgin. Les accions participatives es realitzaran els dies 30 de setembre i 7/8 d’octubre. El resultat final del procés creatiu conjunt es podrà visitar des del 30 de setembre al 30 d’octubre a les instal·lacions de la Torras i Bages, en l’horari habitual del servei. US ESPEREM!! 🙂

2.- Decorem la Biblioteca amb el Banc de temps de Vilafranca (6 artistes del banc creen quadrets per formar el mosaic de l’escala amb diverses tècniques d’art: ganxet, punt de creu, pintura, lettering i composició lliure amb elements naturals)

3.- Missatges d’experiències del Bdt Vilafranca (22 missatges de les persones del banc de temps)