Grup de caminades

El grup de participants del Banc de temps de Vilafranca interessats en caminar i conèixer el territori que ens envolta, organitza mensualment una sortida guiada pel Penedès des del març de l’any 2019. Els guies de les sortides han consultat el web del  Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca per definir els recorreguts de les passejades.

RUTA MUNTANYA DE SANT PAU (CAMÍ 1): 27/03/2019

RUTA MUNTANYA DE SANT PAU (CAMÍ 2): 10/04/2019

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

RUTA ENTRE VINYES SOTA LA PLUJA: 03/05/2019

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

RUTA A LA TORRE DE LES AIGÜES I ERMITA DE LA BLEDA: 17/05/2019      Consulteu la ruta en aquí

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

RUTA I DONACIÓ AL CENTRE D’ACOLLIDA D’ANIMALS DE COMPANYIA – CAAD PENEDÈS: 26/11/2019       

Un grup de 15 persones del #BancdetempsdeVilafrancadelPenedès van participar a l’activitat organitzada des del Grup de Caminades del BDT VILAFRANCA. L’objectiu de la sortida va ser poder visitar i fer una gran donació de materials destinats als animalons del #CAADPenedès (Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès Garraf).

L’organització va anar a càrrec d’un grup de participants del banc que van proposar la idea i s’han encarregat de la logística. En Carles Parés va estat l’expert en guiar-nos la caminada tant el recorregut d’anada com el de tornada. L’Anna Calpe ens va permetre fer la caminada alliberats de pes i es va oferir per pujar els materials recollits pel centre amb el seu cotxe (mantes, llençols, cobrellits, roba vella, tovalloles…) juntament amb el suport incondicional de la Tina Fernandez que també ha format part de l’equip de la sortida.

Des del Banc de Temps de Vilafranca volem agraïr especialment a la Renata i al seu equip de treball del CAAD per tenir cura dels animalons i de les instal·lacions del centre amb tanta professionalitat i bon cor. Gràcies per fer possible la seva adopció i donar-los l’oportunitat d’una nova vida. FELICITATS PER LA GRAN TASCA REALITZADA, ENDAVANT CAAD PENEDÈS!!

Per a més informació de l’entitat podeu consultar el seu web http://www.caadpenedes.org/

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

RUTA SANTA MARIA DELS HORTS: 26/02/2020

Consulteu la ruta clicant en aquí

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

RUTES INDIVIDUALS PEL PENEDÈS DURANT EL CONFINAMENT: ABRIL – MAIG 2020

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

PROPOSTES DE RUTES VIRTUALS EN INDRETS ESPECIALS PELS NOSTRES PARTICIPANTS

Els membres del grup de caminades del Banc de temps de Vilafranca com que troben a faltar la seva trobada mensual i volen conservar la il·lusió per seguir caminant i descobrint nous indrets… han decidit cada setmana fer-nos una proposta de recorregut virtual
Avui Dia de Sant Jordi, patró de Catalunya i Dia dels Enamorats i del Llibre, ho celebrem compartint el següent vídeo: “La Ruta de l’Atzar ” Bona caminada virtual!!! Seguim… Ah i FELICITATS A LES JORDINES I JORDIS!!!

1.- PROPOSTA DE LA SETMANA: PACS DEL PENEDÈS (27 D’ABRIL AL 3 DE MAIG)

Aquesta setmana, seguim amb una nova proposta de caminada virtual, en Carles Parés un dels guies de les nostres sortides ens convida a recordar el pas del programa El Forester per les terres penedesenques. Esperem que us agradi Podeu consultar el programa en aquest enllaç: El Forester

2.- PROPOSTA DE LA SETMANA: RUTA  ZAMORANA (4 AL 10 DE MAIG)

Encetem la setmana amb una nova ruta de la mà d’una altra del les nostres guies caminaires, la Tina Fernandez. Nascuda a les terres de Zamora, concretament al poble “Quiruelas de Vidriales”. Li ve de gust compartir amb totes vosaltres una caminada en imatges del seu lloc d’origen que sempre l’acompanya dins el seu cor. Esperem que us agradi! Bona Ruta Podeu consultar la ruta, aquí

3.- PROPOSTA DE LA SETMANA: “SEGARREJANT” ( 11 AL 17 DE MAIG)

La Mercè Llorens, una de les caminaires del Banc de temps de Vilafranca, ens proposa una fantàstica ruta per la seva terra d’origen la Segarra (capital Cervera). Nascuda a un petit poble anomenat Gàver proper a Estaràs i Sant Guim de Freixenet, en casar-se va viure a Sant Ramon i més endavant ja va venir a viure a Vilafranca. Enamorada de les seves arrels ens anima a “Segarrejar”, us apunteu?? Bona caminada!! Consulta la ruta aquí

4.- PROPOSTA DE LA SETMANA : RUTA PEL MOIANÈS (18 AL 24 DE MAIG)

En Salvador Navarrete, participant del Grup de Caminades del BDT Vilafranca i procedent de Monistrol de Calders, ens recomana fer una passejada per la seva terra: el Moianès. Concretament la ruta del Dolmen de Pla de Trullàs i també arribar a la Reclosa del Molí on hi ha una bonica zona de bany. Per a més informació podeu consultar el web següent http://moianesturisme.cat/rutes-turistiques/rutes/
Els i les caminaires del Banc de temps de Vilafranca ja s’estan entrenant per poder fer les noves passejades que es van proposant des del grup. Tothom ja té ganes de què s’acabi el confinament i hi hagi accés lliure a tot el territori, no només pel nostre municipi.

5.- PROPOSTA DE LA SETMANA: CAMÍ DEL VI (2 AL 7 DE JUNY)

La Fina Ros participant del Banc det temps de Vilafranca ens fa una proposta de caminada de km0: el Camí del Vi. Paisatge del Penedès 100% amb les vinyes en estat pur. Un recorregut per a totes les edats. Ens regala algunes imatges del recorregut i per a més informació podeu consultar el web següent https://www.turismevilafranca.com/…/s…/cami-del-vi-wine-walk
Endavant amb les caminades de proximitat!

6.-PROPOSTA DE LA SETMANA: RUTA URBANA PER VILAFRANCA (8 AL 14 DE JUNY)

La Tina Fernández ens recomana aquesta setmana una ruta dins la pròpia vila de Vilafranca, reseguint el traçat del Parc del Pla del Diable i els voltants de la zona esportiva des d’on es divisa la Muntanya de Sant Pau un indret molt especial per la nostra caminaire. La diversitat d’arbres i de flora que s’hi troba va ser motiu de fer-hi algunes fotografies. Gràcies Tina per la recomanació!

Per a més informació dels Parcs i Jardins de Vilafranca podeu consultar el següent web: 
https://serveisurbans.vilafranca.cat/parcs-i-jardins

REACTIVEM LES CAMINADES PRESENCIALS AL BDT VILAFRANCA 

El dimarts 27 d’octubre de 2020 a les 17h va tenir lloc la caminada mensual del grup de caminades del Banc de temps de Vilafranca. L’objectiu va ser poder conèixer un  racó del Penedès ben especial i ideal per contemplar en temps de tardor, l’espai natural de la Salzareda al municipi de Pacs del Penedès. L’activitat es va dur a terme, en tot moment, amb les mesures preventives pertinents per evitar risc de contagis. Gràcies a les participants que ho van fer possible! Esperem poder retrobar-nos ben aviat i seguir amb les passejades mensuals des del Bdt Vilafranca.

ACTIVITAT VIRTUAL DEL MES DE FEBRER 2021

Fins que la realitat sanitària no millori… intentarem seguir amb les activitats del grup de caminades, però en format virtual.

LA MÚSICA ACOMPANYA L’ESSÈNCIA DELS CAMINAIRES DEL BDT VILAFRANCA

AVUI DIMARTS 27 D’ABRIL: EL GRUP DE CAMINADES DEL BDT VILAFRANCA , REPRÈN L’ACTIVITAT PRESENCIAL EN GRUP REDUÏT I SEGUINT LES MESURES PERTINENTS…

EL RECORREGUT DEL MES D’ABRIL ÉS EL PI DE LA SERRETA!! CAMINEM???

REPRESA DE LES ACTIVITATS AL GRUP DE CAMINADES DEL BDT VILAFRANCA

El mes d’abril es van reprendre les caminades organitzades des del grup de caminaires del Banc de temps de Vilafranca liderades pel participant i guia Carles Parés. La ruta escollida per encetar la temporada va ser una passejada cap al “Pi de la Serreta”, al municipi d’Olèrdola. El màxim nombre de participants va ser 6 persones, per tal de seguir amb les mesures preventives que contempla el PROCICAT en el tema de la Covid-19.

CAMINADA DEL MES DE MAIG AL BDT VILAFRANCA

El mes de maig la ruta que es va decidir va ser “la Muntanyeta” a Olèrdola, seguint amb petit grup de caminaires a màxim de 6 persones i gràcies a les indicacions i acompanyament del Carles Parés.

CAMINADA DEL MES DE JUNY A LA SALZEREDA DE PACS DEL PENEDÈS

El grup de caminades del Banc de temps de Vilafranca del Penedès va organitzar una nova passejada per a conèixer el territori Penedès. El mes de juny la ruta seleccionada pel guia del grup, Carles Parés, va ser l’espai natural de “La Salzereda” al municipi de Pacs del Penedès.