Presentació

fulleto BANC TEMPS 2019 prova_page-0002

El Banc de temps de Vilafranca del Penedès es posa en marxa al 8 març del 2015 amb l’eslògan: El teu espai d’intercanvi. Valorem el teu temps. Apunta-t’hi!.

Es crea i gestiona des del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, en el marc del projecte Treball als barris.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: Projecte Treball als barris. I cofinançada pel Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social-Servicio Público de Empleo Estatal.

QUÈ ÉS?

Un sistema gratuït d’intercanvi de serveis, tasques puntuals, habilitats, coneixements i relacions entre persones, que pren com a unitat de valor i de canvi: el temps.

La mesura dels intercanvis és l’hora, amb independència del tipus de serveis que s’intercanviïn.

Gràcies al Banc de temps es fomenten noves formes de convivència i relació basades en la participació, intercanvi i xarxes de cooperació. Es valora a les persones i s’afavoreix al seu empoderament tant a nivell personal com professional. Formar part del Banc de temps de Vilafranca permet disposar d’oportunitats per incrementar la xarxa de contactes,  facilitar l’accés al món laboral, millorar el grau d’ocupabilitat, però sobretot afavoreix la qualitat de vida de les persones.

QUI POT PARTICIPAR?

Qualsevol persona, major d’edat, que comprengui i accepti el funcionament del Banc del temps de Vilafranca del Penedès.