GRUPS DE CONVERSA

Al Banc de temps de Vilafranca del Penedès s’estan duent a terme dos grups de conversa en francès i en anglès, anomenats: “Tasta llengües “. L’activitat s’organitza mensualment i ha estat dinamitzada, al llarg dels anys, per a diferents participants que ofereixen el servei d’aprenentatge de la llengua al nostre banc. A l’inici s’organitzaven les trobades presencialment a l’equipament cultural de l’Escorxador, a Vilafranca del Penedès. Però arran de la pandèmia es van haver de reconduir les sessions i reinventar-se en el format virtual.

TASTA LLENGÜES EN FRANCÈS

La primera etapa del grup (2017-2018) va ser dinamitzada per la participant Nathalia Calvo, originària de Suïssa i també per Beatrice Moucheron, d’origen belga. Ambdues tenen el francès com a llengua materna.

I la segona etapa del grup (2019 fins l’actualitat) està dinamitzada per Anaïs Martin, procedent de França. Ella ha combinat trobades presencials i alhora virtuals, arran de la pandèmia per la Covid 19. El format virtual segueix actiu en l’actualitat del 2021 ja que la participant va marxar a viure al seu país d’origen. Anaïs té el compromís i la motivació de seguir en actiu dinamitzant el grup des de la distància. La nova realitat derivada de la Covid on la presència de la virtualitat impera, dóna la possibilitat de crear xarxa social tot i estar lluny geogràficament, hi ha proximitat i caliu entre els membres del grup.

CLOENDA DEL GRUP DE TASTA LLENGÜES EN FRANCÈS VIRTUAL

Ahir al vespre va tenir lloc la darrera connexió del Grup de conversa en francès al Bdt Vilafranca. En primer lloc m’agradaria agrair a l’Anaïs la seva participació, implicació, motivació per seguir mantenint el grup de conversa en francès actiu tot i marxar a viure a França. És d’agrair la teva bona predisposició i facilitar sempre tant les coses. I també m’agradaria animar a tots els participants a seguir aprenent i practicant la llengua francesa tot i que avui sigui la darrera connexió organitzada des del banc de temps de Vilafranca. També us animo a agafar les forces i ganes per poder seguir amb el nostre servei, gestionat des d’una associació creada per a totes i tots vosaltres. Com ho veieu? Gràcies per haver fet possible aquesta bonica, entranyable activitat que és molt més que un grup de conversa, és un espai de convivència, amistat, compartir i de viure. De tot cor, gràcies ! I endavant!

Bonsoir à tout le monde! en première place me plairait remercier au Anaïs sa participation, implication, motivation pour continuer à maintenir le groupe de conversation en français actif malgré partir à habiter en France. C’est de remercier ta bonne prédisposition et faciliter toujours autant les choses. Et aussi me plairait animer à tous les participants à continuer à apprendre et en pratiquant la langue française même si aujourd’hui soit la dernière connexion organisée depuis le banc de temps de Vilafranca. Aussi vous anime à prendre les forces et envie pour pouvoir suivre avec notre service, géré depuis une association créée pour toutes et tous vous. Comme vous le voyez? Merci pour avoir fait possible cette belle, chère activité qui est beaucoup plus qu’un groupe de conversation, est un espace de cohabitation, amitié, partager et d’habiter. De tout cœur, merci ! Et devant!

TASTA LLENGÜES EN ANGLÈS

La primera etapa del grup (2017-2018) va estar dinamitzat per Marta Sastre que hi va donar la forma d’activitat de lectura comentada en grup. Les trobades eren mensuals i s’organitzaven els dimecres al vespre. Més endavant s’hi va afegir a la dinamització del grup Àngel Torres i junts van transformar l’activitat en grup de conversa en anglès pròpiament dit. A cada sessió es parlava d’un tema en concret, escollit pels propis dinamitzadors.

I la segona etapa del grup (2019 fins l’actualitat) va ser dinamitzat per Àngel Torres i durant el temps de confinament s’hi va afegir Aitor Garcia, junts van activar les trobades virtualment. Durant el 2020 van ser unes sessions setmanals, cada dimecres al vespre a través de la plataforma Skype. I des del 2021 es convoca quinzenalment en el mateix dia i horari. El nou format del grup ha permès la participació activa de membres d’altres bancs de temps del territori català i alhora internacional. S’han afegit a l’activitat persones del banc de temps de Sarrià (Barcelona), de Lleida i també del banco de tiempo de Lima (Perú).

TASTA LLENGÜES EN ANGLÈS VIRTUAL DEL MES DE JUNY I CLOENDA

Ahir al vespre va tenir lloc la darrera connexió del grup de conversa en anglès del Banc de temps de Vilafranca. Gràcies a la dinamització d’Àngel Torres s’han anat realitzant trobades en format virtual que han permès poder-hi participar persones d’altres bancs del territori català (Banc de temps de Sarrià-Sant Gervasi i Banc de temps de Lleida) i internacional (Banco del tiempo de Lima-Perú). Àngel, Eliana, Maria Teresa i Àngels mil gràcies per la vostra implicació, dedicació, animació per seguir actius a les connexions del grup d’anglès. Queda pendent poder organitzar una trobada presencial i així poder conèixer-nos cara a cara tots 🙂 Let’s Talk in English!! THANKS!

Yesterday evening took place the last connection of the English-language conversation group of the Vilafranca Time Bank. Thanks to the revitalization of Angel Torres, it has been found in virtual format that has allowed people from other banks of the Catalan territory (Sarririà-Sant Gervasi Time Bank and Lleida Time Bank) and international (Banco del tiempo de Lima-Peru) to participate. Àngel, Eliana, Maria Teresa, and Angels thanks a lot for your involvement, dedication, animation to remain active in the connections of the English group. It remains to be able to organise a presence meeting so that we can meet each other face to face – Let’s Talk in English!! THANKS!